Oppholdstillatelse - Tyrkia

summerhome oturma izniUtenlandske statsborgere som ønsker å komme inn i Tyrkia, må ha visum (30,60 eller 90 dager) eller visa fritak. Utlendinger som ønsker å bo lengre periode (vanligvis 1 år) må søke om oppholdstillatelse i Tyrkia.

Først av alt du trenger for å fylle ut elektronisk søknad med biometriske bilde.
For å få en oppholdstillatelse i Tyrkia, vil du trenge følgende dokumenter:
- oppholdstillatelse-programmet
- original og kopi av gyldig pass eller reisedokument (foto side og side med de siste innskrivning)
- fire passport-størrelse bilder
- erklæring om økonomiske ressurser (500 $ per måned eller tilsvarende i annen valuta) og dens bevis fra tyrkisk bank konto med ditt navn
- gyldig medisinsk forsikring i Tyrkia
- offisielt dokument med adressen din (enten en kopi av signert og attestert leie kontrakt eller bevis om å eie en eiendom i Tyrkia, hvor du skal bo)

Første søknaden

Hvis du søker om oppholdstillatelse for første gang, må du gjøre en bestilling online før du går inn på kontoret. Online reservasjon må gjøres før visum utløper. Deretter må du fylle ut e-ikamet - online-programmet på den offisielle nettsiden (www.goc.gov.tr) og har alle de dokumenter som er nevnt før.
Hvis du søker for første gang, må du velge "første programmet". Etter å fylle ut e-ikamet, vil du se en bekreftelse side med alle detaljer og mengden av penger som du må betale i skatt office. Skriv ut denne siden hvis det er mulig, i den skattekontoret kan de be om det.
Etter å ha betalt skatt for oppholdstillatelse og å ha forberedt på alle dokumenter, på datoen for avtalen, må du besøke det lokale kontoret og søke på person.

Utvidelse av oppholdstillatelse

Hvis du er innehaver av gyldig oppholdstillatelse i norge, må du følge de fleste av trinnene som er nevnt før. I stedet for å gjøre online reservasjon, trenger du bare å sende elektronisk søknad og sende alle dokumenter med posten eller bud.