Tureckie Obywatelstwo

2018/11/17

Turkish CitizenshipKażdego roku, jest wielu cudzoziemców, które stosuje się do tureckiego obywatelstwa. Aby uzyskać tureckie obywatelstwo, istnieje kilka wymogów, które są niezbędne do tego, aby uzyskać tureckie obywatelstwo.

Sposobów, aby uzyskać i uzyskać obywatelstwo tureckie

1. Tureckie obywatelstwo przez urodzenie: jeden z rodziców musi być obywatelem Turcji, dziecko nabywa przez urodzenie obywatelstwo tureckie automatycznie

2. Tureckie obywatelstwo po urodzeniu, na podstawie decyzji właściwego organu:
a) ogólnego stosowania
Kandydatów na obywatelstwo Turcji, powinien:
- być w wieku pełnoletności i mają możliwość działać według własnego prawa krajowego
- być miejsce zamieszkania w Turcji w ciągu 5 lat bez przerwy – łatwy sposób, aby uzyskać pozwolenie na pobyt w Turcji jest właścicielem nieruchomości w Turcji: wiza może odnawiana każdego roku, jeśli kupisz i właścicielem nieruchomości w Turcji. Jak to masz inwestycyjny i łatwo możesz uzyskać pozwolenie na pobyt dla ciebie i twojej rodziny.
- sprawdzić determinację, aby osiedlić się w Turcji
- nie są chorobą przeszkodę w zakresie zdrowia publicznego
- być w stanie mówić po turecku na odpowiednim poziomie
- mieć dochód lub pracy, aby zapewnić środki w Turcji
- mieć dobry charakter moralny
- nie ma żadnego działania przeciwko narodowej lub bezpieczeństwa publicznego
Szanse na uzyskanie tureckie obywatelstwo może być zwiększona, jeśli udowodnij, że możesz wnieść cenny wkład w rozwój kultury i społeczeństwa w Turcji.

b) wyłączne stosowanie
Wnioskodawcy mogą mieć prawo do obywatelstwa w Turcji na mocy decyzji Rady Ministrów. Muszą zapewnić, że u nich nie ma żadnych działań, które stanowią przeszkodę w odniesieniu do bezpieczeństwa narodowego i porządku publicznego. Warunki:
- cudzoziemcy, którzy mają stary planu produkcyjnego w Turcji lub specjalny serwis w ekonomicznych, technicznych, naukowych, społecznych, artystycznych, kulturalnych lub sportowych, pól
- cudzoziemcy, których naturalizacji należy
- ludzie przyjęli jako imigrantów

c) wniosek o ponowne zdobywanie tureckiego obywatelstwa
Ci ludzie, którzy utracili obywatelstwo Turcji, będą mogli ponownie ubiegać się o niej, że musi on mieć co najmniej 3 lata pobytu w Turcji.

d) zgłoszenia na tureckie obywatelstwo dla małżeństwa
Ten sposób jest jednym z najprostszych sposobów, jak uzyskać tureckie obywatelstwo. Po 3 latach małżeństwa z obywatelem Turcji, cudzoziemiec może ubiegać się o obywatelstwo w Turcji z następującymi wymaganiami – para musi żyć razem, działania nie mogą być przeciwko narodowej lub bezpieczeństwa publicznego, lub każde działanie, które nie jest wygodne dla rodziny europejskiej.

W sumie oświadczeń i wniosków o przyznanie tureckiego obywatelstwa przez małżeństwo, po kilku krokach, Ministerstwo spraw wewnętrznych i podejmuje ostateczną decyzję.

Tekst ten zawiera krótką informację o procesie pozyskiwania tureckiego obywatelstwa.