TYRKISK STATSBORGERSKAP

2018/11/17

Turkish Citizenship

Hvert år er det mange utlendinger som søker om tyrkisk statsborgerskap. For å få tyrkisk statsborgerskap, er det flere krav som er nødvendig.

Måter å få tyrkisk statsborgerskap

1. Tyrkisk statsborgerskap ved fødsel: når en foreldrene har tyrkisk nasjonalitet, får barnet automatisk tyrkisk statsborgerskap ved fødselen når det er født i Tyrkia.

2. Tyrkisk statsborgerskap etter fødselen ved vedtak av myndighetene:
a) generell søknad
Søkere til tyrkisk statsborgerskap skal:
- være i myndig alder, og kan søke i henhold til egen nasjonal lovgivning
- være bosatt i Tyrkia for 5 år uten avbrudd – en enkel måte å få en oppholdstillatelse i Tyrkia er å eie en eiendom i Tyrkia: visa kan fornyes hvert år hvis du kjøper og eier en eiendom i Tyrkia. Da har du en investering og kan enkelt få en oppholdstillatelse for deg og din familie.
- bekrefte grunnen for å bosette seg i Tyrkia
- ikke ha sykdommen som utgjør et hinder i forhold til offentlige helse
- være i stand til å snakke tyrkisk på tilstrekkelig nivå
- ha en inntekt eller jobb til livsopphold i Tyrkia
- være av god moralsk karakter
- har ingen handlinger mot nasjonale eller offentlige sikkerhet
Sjansene for å få tyrkisk statsborgerskap kan være større hvis du kan bevise at du kan gi et verdifullt bidrag til kultur og samfunn i Tyrkia.

b) eksepsjonell søknad
Søkere kan være kvalifisert for statsborgerskap i Tyrkia ved avgjørelsen av ministerrådet. De må sørge for at de ikke har noen bemerkninger som utgjør en hindring i forhold til den nasjonale sikkerhet og den offentlige orden. Betingelser:
- utlendinger som har med en industriell plan til Tyrkia eller spesiell tjeneste innen økonomiske, teknologiske, vitenskapelige, sosiale, kunstneriske, kulturelle eller sportslige felt
- utlendinger som har statsborgerskap er nødvendig
- folk akseptert som innvandrere

c) søknader om gjenervervelse av tyrkisk statsborgerskap
De som har mistet sitt tyrkiske statsborgerskap kan søke det på nytt. Det er nødvendig å ha minst 3 års opphold i Tyrkia.

d) søknader om tyrkisk statsborgerskap ved ekteskap
Denne måten er en av de enkleste måtene å få tyrkisk statsborgerskap. Etter 3 års ekteskap med tyrkisk borger, kan utlending søke om statsborgerskap i Tyrkia med følgende krav – ekteparet må bo sammen, kan ikke ha oppførsel som er mot nasjonal eller offentlig sikkerhet eller enhver handling som kan skade familiegjenforening.

Ved generelle søknader og søknader om tyrkisk statsborgerskap ved ekteskap, vil Ministry of Interior gjøre et endelig vedtak.etter noen få steg.

Denne teksten inneholder en kortere informasjon om prosessen med å skaffe seg tyrkisk statsborgerskap.